Quico Catalán va explicar els projectes per a l'any del 110 aniversari del Levante UD i el mig segle del Ciutat

El Levante UD, amb motiu de la celebració este dilluns 9 de setembre dels 110 anys del seu naixement, ha realitzat una presentació, amb Quico Catalán al cap, dels actes i iniciatives que es duran a terme per a commemorar enguany tan important.

El president va dedicar unes paraules a esta onomàstica abans de passar a explicar estes iniciatives. "Hui complim 110 anys i esta casa (el Ciutat de València) complix 50, són paraules majors, per a sentir-se orgullosos, per a honrar totes aquelles persones que han fet possible que nosaltres estiguem ací, aquells fundadors, dirigents, futbolistes, entrenadors, empleats que ja no estan i sobretot a tots els nostres aficionats", va dir. "Volem portar-ho amb naturalitat, ja vam celebrar els 100 anys encara que hui tenim la satisfacció de dir que complim 110 i que siga un any molt especial, que la gent puga conéixer eixe altre Levante que no tots hem viscut", va agregar.

Abans també de passar a detallar-ho tot, Catalán va voler remarcar en un dels projectes estrela per a enguany: el Museu Virtual i el departament de recuperació de patrimoni històric. "Són moltes històries, vivències, partits, llàgrimes, moltes alegries les que ha viscut este club. Cal posar en valor a les persones que han passat per ací i per altres camps. Et poses a indagar en la història, en la que vam ser pioners en esta terra, i et dónes compte que esta gent no ho va tindre tindre fàcil i la humilitat, l'entrega d'esta gent ha fet possible que estiguem ací. Este club té molta vida, encara que el baló no entre en eixa porteria, tenim la responsabilitat que esta institució per mitjà dels seus valors estiga present sempre en la societat valenciana, en el món del futbol espanyol i que siga respectat allà on vaja, eixe és el nostre objectiu este any", va expressar. "És un missatge sobretot per als nostres xiquets, que han de conéixer que no sempre va ser tan fàcil ni tan bonic i que sempre va haver-hi llevantinistes disposats a barallar i treballar perquè este club sempre fora un orgull, que la gent se sentira lligada a ell i que el sentiment de pertinença perdurara".

1. Reconeixement de la Copa de la República

"Portem treballant molts mesos a buscar més arguments si és possible per al reconeixement d'un torneig que es va guanyar l'any 37 però que és un poc més que un trofeu, és més que un campionat, és que en un moment de dificultat del nostre país uns valents van voler generar a través del futbol il·lusió entre la nostra gent"; va assenyalar Quico Catalán a FFCV i Salva Gomar seran el nostre enllaç i ambaixadors davant de la RFEF per a iniciar eixe procés", va agregar el president, que va explicar que hi ha documents en què la FIFA reconeix les competicions que es van disputar en l'Espanya d'aquella època organitzades per les seues diferents federacions.

2. Portal Vallejo

3. Exposició itinerant

El club posarà en marxa una exposició itinerant amb 110 fotografies del club. Un artista faller crearà un monument dins del qual eixes fotos recorreran la ciutat i els pobles que la rodegen.

4. Documental "Maneras de Vivir" de la Fundació Cent Anys

El documental "Maneras de vivir" són 60 minuts d´una peli apassionant on veiem a través del futbol i del Levante les vivències d'esportistes discapacitats que estan dins del nostre projecte i veurà la llum en les pròximes dates. Un projecte realment bonic on es posen en valor aspectes essencials en la vida de l'esportista, la superació en el dia a día", va dir Quico.

5. Documental sobre els 50 anys de vida del Ciutat de València

6. Concursos de microrrelatos i de cartells de partits històrics per a il·lustradors

7. Social Mitja, cicle d'entrevistes i de programes

8. Recuperació del Patrimoni Històric

"De la mà de la Universitat de València i d'Història de l'Art vam posar en marxa el projecte de recuperació de patrimoni històric. Després de recopilar eixos trofeus, objectes, banderins, restaurarem més de 30 objectes de cara a què en un futur esperem no molt llunyà es puga tindre en la nostra casa un museu de tota esta història tan bonica del Levante UD".

9. Museu Virtual

Esta vesprada, a les 19:09, comencem amb un projecte pioner en el futbol espanyol com és un museu virtual de futbol, on es van a conéixer moltíssimes històries, jugadors, dirigents, entrenadors, on posar en valor molts productes que no coneixem, documents que mai han eixit a la llum i que gràcies a eixe treball ens posem al servici dels nostres verdaders propietaris, la nostra afició", va explicar el president del Levante UD. "Una de les grans coses que té este museu és que és viu, que està en continu creixement i demanda de documents, joies que tenen els llevantinistes en casa".Noticia

Consuelo Llobell i Carla García, Falleres Majors de València, acudiran a la projecció de 'Maneras de Vivir' en l'ABC Park

La Fundació del Levante UD exercirà este diumenge 23 de febrer d'amfitrió d'unes invitades molt especials per a la segona projecció del documental 'Maneras de Vivir' en els Cines ABC Park. Consuelo Llobell i Carla García, Fallera Major i Fallera Major Infantil de València 2020, i els seus respectives Falleres d'Honor, estaran presents des de les 12:30 hores en la...