Els huitanta-noranta

Els anys huitanta van establir una frontera en l'apartat esportiu i social. El Levante va començar la dècada com a inquilí de la Segona Divisió a i va finalitzar eixe decenni. No obstant això, en la zona intermèdia va sentir l'avern de la Tercera Divisió i la inseguretat de cavalcar sense aspiracions per la Segona Divisió B. Les continuades oscillacions esportives van suposar una minva considerable de la massa social. Els problemes en l'economia es van succeir. El Levante va retornar a la categoria de Bronze al juny de 1984 després d'eliminar al Fuengirola i Orense i va ser investit amb la condició d'equip de Segona a després de véncer al Nules en les jornades finals de l'exercici 1988-1989 amb Ramón Victoria en la presidència i Pedro Villarroel en l'ombra.

No obstant això, l'estada pel segon escaló del futbol nacional va ser efímera i va acabar al consumar-se el curs 1990-1991. Els noranta van seguir esta tendència en el primer quinquenni. El Levante va firmar episodis replets d'èpica com les tretze jornades seguides encadenant victòries, amb Juande Ramos com a preparador en la campanya 1994-1995 i José Luis López en la presidència, que li van traure d'un prolongada letargia tornant a la primera línia de foc informativa des de la Segona Divisió B. En eixa seqüència de la cronologia, el club es va convertir en Societat Anònima Esportiva seguint els postulats establits pels òrgans gestors del futbol nacional. Amb Carlos Simón en la banqueta el club va conquistar l'ascens a Segona a després de liderar la promoció d'ascens davant del Córdoba, Avilés i Racing de Ferrol, i un any més tard amb Mané als comandaments tècnics va completar una notable temporada que va mutar en l'horror sense solució de continuïtat.

Cruyff llega al Prat para fichar por el Levante

Johan Cruyff aterrizó en el aeropuerto del Prat en Barcelona el viernes 27 de febrero de 1981. El futbolista holandés regresaba a España, a un país que conocía, a una ciudad en la que había desarrollado parte de su carrera profesional… para comprometerse con el Levante. Francisco Aznar, a la sazón presidente de la entidad, le imponía, todavía en la...