Noticia

L'exposició ‘De granotes, gats i palmeres. Els orígens del Levante UD’ acull la projecció i narració de l'històric ascens de 1963

El Museu Valencià d´Etnologia, l´ETNO, on des d'el mes de desembre es pot disfrutar de l'exposició 'De granotes, gats i palmeres. Els orígens del Levante UD', ha acollit esta vesprada, dins del programa d'actes vinculats amb esta exposició, la projecció i narració d'un resum del partit del primer ascens del Levante UD a Primera Divisió que va enfrontar al conjunt llevantinista i al Deportivo de la Coruña el mes de juny de 1963 en l'Estadi de Vallejo.

El periodista Carlos Ayats, amb la col.laboració de Pau Ballestee, Jorge Benavent i Emilio Nadal, ha recreat la narració de les jugades més importants d'este compromís a través de les imatges, sense so, de les quals disposa el Museu Virtual del Llevant UD. Per tant, per primera vegada, s'ha posat veu a les imatges d'este partit històric.

Després d'esta projecció i narració del partit del primer ascens del Levante UD a la màxima categoria, s'ha celebrat una tertúlia amb els periodistes Carlos Ayats, Yolanda Damià, Paco Nadal, el comentarista Jorge Benavent i el responsable de l'àrea del patrimoni històric del club, Emilio Nadal.

Exposició ‘De granotes, gats i palmeres. Els orígens del Levante UD’

L'exposició ‘De granotes, gats i palmeres. Els orígens del Levante UD’ es pot visitar en el Museu Valencià d´Etnologia, l´ETNO, situat al carrer Corona, 36. En ella s'aborden els motius que van portar a la fusió del Gimnástico FC i del Levante UD, que va donar lloc a la "Unión Deportiva Levante-Gimnástico" (UDLG), i la problemàtica social que va suscitar entre dos aficions i clubs amb imaginaris molt allunyats.

Les fases d'esta exposició són les següents:

1909-1939. Fundació i trajectòries del Gimnástico FC i Levante FC.

1939. Unificació i fundació de la Unión Deportiva Levante Gimnástico (UDLG).

1941-1942. Adopció del nom Levante UD.

1942-1964. Primer ascens a Primera Divisió.

A més, en l'exposició es tracten els següents temes:

  • La realitat social i política dels Poblats Marítims en aqueixos moments.
  • El sindicalisme catòlic i els cercles catòlics creats per a contrarestar la influència dels sindicats de classe. En concret se centra en el Patronat de la Joventut Obrera.
  • Les raons de l'obligada fusió.
  • La problemàtica de les dos aficions i dels jugadors.
  • El “ball” de simbologia: colors, escuts, equipaments.

Noticia

La Falla Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsà-Alfauir-La Nova d´Orriols s'alça amb el Premi Granota

El jurat de la XIII edició del Premi Granota ha visitat este matí les diferents comissions que van presentar la seua candidatura a este guardó. El veredicte ha sigut el següent:Primer Premi a la Falla Santa Genoveva Torres-Arquitecte Tolsà-Alfauir-La Nova d´*Orriols.Dotació : 1.500€ i estendard.Segon Premi a la Falla Islas Canarias-Trafalgar.Dotació : 1.000€ i estendard.Tercer Premi a la Falla Doctor...