Noticia

La RFEF aprova el reconeixement del títol de la Copa de l'Espanya Lliure

La Real Federació Espanyola de Futbol, en la reunió de la seua junta directiva celebrada este matí a Màlaga, ha aprovat el reconeixement del títol de la Copa de l'Espanya Lliure que el Levante FC va guanyar en 1937. D'esta manera, l'entitat llevantinista veu confirmat el treball, tràmits i gestions realitzades des de fa anys i, especialment, en els últims cinc anys, perquè este títol obtinguera el reconeixement que mereixia per respecte a la història del club i a la seua afició.

Durant tots estos anys, el reconeixement del títol de la Copa de l'Espanya Lliure ha sigut un objectiu prioritari del club que ha realitzat múltiples gestions en les institucions polítiques i esportives. Els primers moviments es van produir en 2004, quan Esquerra Unida va instar el Govern al reconeixement del títol presentant una proposició no de llei en el Congrés dels Diputats i va ser en 2007 quan la Comissió d'Educació i Esport del Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat esta proposició. Dos anys més tard, després d'un informe negatiu de CIHEFE, la RFEF va rebutjar l'oficialitat de la Copa.

Al maig de 2013, el Consell d'Administració va aconseguir que es col·locara una rèplica del trofeu en el Museu de la RFEF en Las Rozas. A partir de 2019 l'entitat llevantinista va intensificar la seua obstinació aportant noves argumentacions davant la Real Federació Espanyola de Futbol. L'aparició i aprovació de la Llei de Memòria Democràtica va ser clau perquè les gestions a nivell polític donaren els seus fruits, especialment, arran de la presentació pertinent en la Secretaria d'Estat de Memòria Democràtica en 2022.

El reconeixement del citat títol, que el Levante UD va guanyar en 1937 després d'imposar-se al Valencia FC en la final celebrada a Barcelona, ja és oficial i només falta la seua corroboració en l'assemblea de la Real Federació Espanyola de Futbol del pròxim estiu.

Pots consultar més informació sobre els tràmits realitzats per al reconeixement del títol de la Copa de l'Espanya Lliure punxant ací.

Noticia

Comunicat oficial

El Levante UD informa que posarà tots els mecanismes al seu abast per a evitar qualsevol possible mal ús de les entrades d'invitació de les quals gaudiran els abonats per la promoció del partit de tornada del playoff davant l'Albacete Balompié, que es jugarà el dimecres dia 7 a les 21.00 hores en l'estadi Ciutat de València.Amb la finalitat d'obtindre...


Noticia

​Tens saldo en el Moneder Granota? Consulta com i quan pots consumir-lo abans que expire el termini

El Levante UD dona l'oportunitat a tots els llevantinistes que encara tinguen saldo disponible en el Moneder Granota de poder consumir-lo en els pròxims mesos oferint diverses opcions per a això. Recordem que este Moneder es va crear en 2020 per a compensar econòmicament als abonats per la impossibilitat d'assistir a diferents partits per les restriccions pel COVID.D'una banda, poden...