Skip to main content
VA
Levante UD

Levante UD i UCV: un conveni fructífer per a la formació dels futbolistes granotes

There are no reactions yet. Be the first!

El mes de juny marca una època decisiva en molts àmbits i, sobretot, en els quals ens ocupen que són l'esportiu i l'acadèmic. El Levante UD treballa pels seus objectius en el terreny de joc des de l'estiu passat per a aconseguir les fites més altes possibles i trobar la satisfacció en el final de temporada. Però també es preocupa que els seus futbolistes aconseguisquen l'èxit en el terreny dels estudis, la qual cosa subratlla la importància de l'aliança que manté amb la Universitat Catòlica de València per a la formació de les seues jugadores i jugadors. Huit esportistes que compten amb una cobertura econòmica total perquè puguen cursar les seues carreres mentres practiquen l'esport d'elit.

Es tracta de María Méndez (Educació Primària), María Gabaldón (Psicologia) i Andrea Tarazona i Ainhoa E. Bascuñán (CAFD), del Levante UD Femení. I, per part del futbol masculí, Carlos Espí, Edgar Alcañiz, Pieter Emonds i Alejandro Serrano, que també estudien Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Tots ells estan becats al 100% pel Levante UD i la UCV perquè tinguen tota la facilitat i tranquil·litat de poder compaginar la seua carrera esportiva amb l'acadèmica i tindre la seguretat d'estar formats per a, quan ells mateixos o el futbol decidisquen, abandonar la pràctica de l'esport d'elit i obrir-se altres vies professionals.

Les futbolistes parlen de la seguretat que els aporta este pla de beques. "Sempre he tingut molt clar que, a part del futbol, formar-se és molt important i gràcies a l'acord que tenen la UCV i el Levante UD ho puc compaginar i això et dona una tranquil·litat per al futur", assenyala la portera Andrea Tarazona. La seua companya d'equip Bascu confirma esta idea. "Ens entrenem als matins i a la vesprada venim a la universitat a estudiar. És un luxe que el Levante UD i la universitat tinguen este pla per al futur. Per a quan el futbol no done per a més, tindre la tranquil·litat de tindre uns estudis i poder treballar", ens compta la jove migcampista, que ens explica la seua rutina diària. "Entrenar al matí i vindre a la vesprada a estudiar es pot fer un poc dur però este sacrifici en un futur ens valdrà la pena".

Un pla diari que també seguix la recentment renovada María Gabaldón. En el seu cas, cursa Psicologia amb la modalitat online. "Als matins vinc a entrenar-me i a la vesprada curse segon de Psicologia i ho faig a distància. És un avantatge perquè si viatgem puc accedir a les classes gravades i m'és més còmode".

Lucía Alonso, Vicerectora d'Estudiants i Vida Universitària de la UCV, explica la finalitat del conveni entre club i UCV. "Per a la nostra universitat suposa, a més d'una gran responsabilitat, donar resposta al compromís que tenim amb la formació dels nostres joves, amb les seues metes i la seua capacitat de superació. La finalitat d'esta carrera dual és donar suport a estos esportistes per a aconseguir els seus objectius, no sols a nivell esportiu sinó a nivell personal. A més, compten amb un programa d'acompanyament que té en compte totes les seues circumstàncies derivades de ser esportistes d'elit, a través d'una atenció personalitzada".

Finalment, el president del Levante UD Pablo Sánchez explica la inquietud perquè els seus futbolistes tinguen una formació 360 graus, és a dir no sols en el terreny de joc, i que a més ho facen de forma totalment gratuïta per a elles i ells. "És un conveni molt important i molt interessant per al Levante UD i, sobretot, per als nostres esportistes. Estem molt preocupats en la formació dels esportistes, no volem que es queden simplement en jugadors de futbol perquè la carrera de futbolista és curta", recalca. "Tenim per mitjà d'este pla de beques la possibilitat, al costat de la UCV, que estos jugadors es formen de manera acadèmica i estiguen preparats per a un futur més enllà de la seua carrera esportiva", finalitza.

 

Un conveni que retroalimenta els objectius de Levante UD i UCV

El conveni entre el club d'Orriols i la universitat consistix en el fet que la UCV puga aprofitar-se de diversos actius amb els quals compta el Levante UD, tant en dies de partit en el Ciutat de València com a nivell d'aprofitar els professionals amb els quals compta l'entitat granota. El mes de gener passat, es van presentar en l'estadi tres cursos online, impartits per tècnics del Levante UD i dirigit per Rafael Ballester (professor de CAFD de la UCV) destinats tant a entrenadors de futbol o equips esportius que desitgen continuar formant-se com a alumnes de la UCV que cursen el Grau en Ciències de l'Esport o Maestro d'Educació Física, així com complementar la formació dels psicòlegs esportius o els alumnes del Grau de Psicologia.