Skip to main content
VA
Levante UD

El Projecte Mare batega amb força en el cor de Natzaret

El Levante UD visita les instal·lacions del Projecte Mare per a conéixer com es desenvolupa esta iniciativa que ajuda a dones en risc d'exclusió social. El club ha col·laborat amb la venda d'una edició limitada de camisetes i els responsables de Projecte Mare han convidat al club a conéixer els detalls de l'acció. 

Vestim el Projecte Mare que es troba en ple cor de Natzaret, liderat per la parròquia de la Verge dels Desemparats i el seu sacerdot, Carlos Galán, per a conéixer en què consistix esta iniciativa “en la qual més de 70 dones reben classes de castellà, tallers de costura o classes de cuina amb les quals a més socialitzen entre elles i amb altres dones del barri” en els locals de l'obra social. Galán assenyala que des de fa més de 50 anys “la parròquia es preocupa per la realitat de la gent que viu a Natzaret i desenvolupa iniciatives que s'acoblen a les necessitats que s'han plantejat al llarg de tot este temps”.

“El Projecte Mare és un espai d'integració socioeducativa per a les dones en exclusió social dins del barri de Natzaret a València”. Així de clar ho explica María Clavel, coordinadora del Projecte Mare, qui assenyala que han sigut “més de 70 dones les ateses de forma continuada en els diferents tallers de formació”.

Quan les dones arriben a estos locals del Projecte Mare les rep Amparo López Cañaveras, treballadora social del projecte. Ella ens explica com quan les dones arriben li diuen què és el que els agrada fer, quina és la seua situació i com es troba. A partir d'ací ella busca el millor itinerari per a la seua formació, però també per al seu acompanyament vital i personal. “A partir del que les dones plantegen, necessiten o els agrada, anem veient quin és l'espai on poden estar més còmodes perquè el prioritari és que se senten a gust, segures, com a casa”, apunta López Cañaveras.

La majoria de les dones que acudixen són mares, amb diversos fills al seu càrrec i de 12 nacionalitats diferents, per la qual cosa la inserció laboral és complicada per moltes raons. Ací troben formació en castellà o alfabetització, segons les necessitats marcades pels Servicis Socials. “Però també es divertixen i socialitzen perquè fem tallers de cuina i fins i tot després ens asseiem a provar el que ha elaborat cadascuna”, afig Clavel.