Skip to main content
VA
Levante UD

El Levante UD celebra l'any de l'oficialitat de la Copa Espanya Lliure amb una exposició en Nuevo Centro

El Levante UD i el Centre Comercial Nuevo Centro inauguren el pròxim 24 d'abril una exposició per a celebrar el primer aniversari de l'oficialitat de la Copa Espanya Lliure, conquistada pel Levante FC, amb la col·laboració del Gimnástico, al juliol de 1937. Este títol, finalment reconegut per la Federació Espanyola de Futbol el passat 25 de març de 2023, marca una victòria rellevant tant per al Levante UD, com a entitat esportiva, com per a tots aquells que han lluitat per mantindre viva la seua memòria i el seu llegat.

Sota el títol "La Copa Espanya Lliure, un trofeu per a honrar", l'exposició, organitzada per l'Àrea de Patrimoni Històric del Levante i el Centre Comercial Nuevo Centro, no sols projecta reviure moments gloriosos, sinó també transmetre l'emoció i el significat que subjau darrere de cada gest i de cada triomf vinculat al cicle de la Copa Espanya Lliure en el context de la Guerra Civil. Esta mostra pretén compartir amb València i amb els aficionats del club una mirada més íntima cap a la conquesta d'este emblemàtic trofeu.

El cor d'esta exposició és la Copa Espanya Lliure, un símbol tangible i perceptible del coratge i la determinació que va mostrar aquell Levante FC com a institució en temps replets de turbulències. Al costat del trofeu, brilla una selecció de documents històrics, des d'escuts datats a l'agost de 1937, fotografies que capturen l'essència del Levante FC abans de l'esclat de la Guerra Civil espanyola, incloent en el registre una col·lecció de cromos dels jugadors del Levante i Gimnástico del curs 1936-1937. Estos objectes transportaran als visitants a una època de passió i sacrifici.

Més enllà de les relíquies i la documentació històrica exposada, esta exposició és un testimoniatge de l'estret lligam que relaciona al Levante amb la nostra ciutat i la seua gent. És un exponent que advertix que el futbol, a vegades, transcendix al valor de la victòria sobre el verd. Esta fita històrica protagonitzada pel Levante FC acobla a generacions sota l'advocació d'un sentiment de pertinença.

L'exposició estarà oberta al públic des del 24 d'abril fins a l'11 de maig, oferint als visitants l'oportunitat de submergir-se en la història del club i reviure moments transcendentals de la seua trajectòria. En el marc d'esta exposició, i de manera transversal, s'han programat una sèrie d'activitats relacionades amb la història del Levante UD.

Entre les activitats destaca una edició especial de Portal de Vallejo, un fòrum de debat centrat en la història centenària del club, que comptarà amb la presència de Xavier Rius, Carlos Ayats i Emilio Nadal, els qui debatran sobre el significat de la Copa Espanya Lliure. Així mateix, la Fundació del Levante UD Cents Anys participarà en este esdeveniment amb una exhibició de Ping-pong. El dimecres 8 de maig és la jornada triada per a la firma d'autògrafs amb un jugador i una jugadora de la primera plantilla masculina i femenina del Levante UD.

La inauguració de l'exposició el 24 d'abril coincidirà amb l'exhibició de Ping-pong de la Fundació Levante UD Cent Anys.