Skip to main content
VA
Femení

María Gabaldón amplia el seu contracte fins a 2027 amb fitxa de la Primera Plantilla

There are no reactions yet. Be the first!

El Levante UD i María Gabaldón han arribat a un acord perquè la jove defensa de 19 anys quede lligada al nostre club fins al 30 de juny de 2027, és a dir, per tres temporades més a partir de l'inici de l'exercici 2024-25. Amb això, la zaguera de Xirivella amplia el seu contracte i, el més important, passarà a formar part de ple dret de la primera plantilla llevantinista.

Gabaldón veu complit el seu somni d'aconseguir formalment la primera plantilla, una meta que perseguix des que aterrara en el Planter Granota amb només 12 anys. Des de llavors, ha anat escalant en les categories inferiors fins a convertir-se, des de fa dos temporades, en una habitual tant en els entrenaments amb el primer equip, com en les convocatòries fins al seu debut oficial en la Lliga F en l'últim partit de la campanya 2022-23, de la mà de Sánchez Vera, enfront del Real Betis Féminas.

Però la primera vegada que Gabaldón 'va apuntar' entre les majors va ser al febrer de 2022, en un amistós del Levante UD Femení contra la Selecció espanyola sub19 a Alfàs del Pi. María va ser titular en un equip integrat, entre altres, per Alba Redondo, Leire Baños, Núria Mendoza, Paula Tomás o Estela. En la seua primera experiència amb el principal equip femení, ja va mostrar les qualitats ja exhibides en el seu pas pel Planter: personalitat, velocitat i bona eixida de pilota. Alguna cosa que ha continuat polint fins a convertir-se en la capitana del Levante UD Femení B i, posteriorment, guanyar-se la confiança de Sánchez Vera.

Després del seu debut l'any passat enfront del Betis, en el present exercici 2023-24 també ha comptat amb oportunitats, alternant la seua presència indiscutible en el Filial amb convocatòries i partits en la Lliga F. Enguany ha participat en cinc partits de la màxima categoria nacional, destacant les seues actuacions en la recta final del xoc contra l'Atlético a Alcalá de Henares, que van guanyar les granotes per 0-1 o el triomf per 1-3 en el Jesús Navas contra el Sevilla FC.

"Estar en el club que t'ha vist créixer i arribar al primer equip és un orgull"

María Gabaldón no pot ocultar la seua satisfacció després de la firma del seu nou contracte. "Estic molt contenta per la renovació i la confiança del Levante UD. Estar en el club que t'ha vist créixer des de xicoteta i poder arribar al primer equip és un orgull", va indicar la jove futbolista. "Vaig començar amb dinàmica, entrenant-me amb elles, he disfrutat i crec que aprofitat les oportunitats que he tingut i ara puc dir que soc jugadora del primer equip i a retornar la confiança amb treball i a continuar sumant minuts".

La de Xirivella recorda el seu debut amb el primer equip, en la victòria per 4-0 enfront del Betis en l'última jornada de la passada temporada 2022-23. "Va ser un moment bonic, perquè amb el B veníem de classificar-nos per al playoff d'ascens. L'endemà estava convocada amb el primer equip, poder sumar 20-25 minuts i acabar el partit supercontenta, ja que vam guanyar. Ho vaig anar a celebrar amb la família i és un dia que no podré oblidar", va rememorar.

La defensa va parlar del moment en què li va arribar la notícia de la possible renovació amb el club d'Orriols. "Em va arribar la proposta i la primera persona a la qual li ho vaig explicar va ser la meua mare, es va posar supercontenta per quedar-me a casa i ací tres anys més. Han vist el procés que he portat i supercontents també", va dir una Gabaldón que vol lluitar fins al final pels objectius de la present 2023-24. "Intentarem fins a l'última jornada entrar en Champions, ho aconseguim o no portem dos anys fent-ho molt bé. Després valorarem estos dos anys i siga el que siga amb este equip fins a l'última jornada", va sentenciar.