Skip to main content
VA
Primer Equip

Jorge Cabello complix el seu somni i debuta a Santander

20 d'abril de 2024. 16.15 hores. Campos de Sport de El Sardinero. Un dia, una hora i un escenari que Jorge Cabello mai oblidarà. En eixe instant i en eixe lloc es complia el somni pel qual qualsevol jugador lluita des que dona les seues primeres patades a la pilota: debutar amb el primer equip.  

El central canari, que va arribar al Planter Granota en 2019, va vore com es feia realitat la il·lusió i el desig que li han acompanyat durant estes temporades. Ho feia lluny dels seus, que es trobaven a Las Palmas, però això no va ser impediment perquè, des de la distància, visqueren de manera especial este moment. “Han sigut unes hores de molts missatges de la família, de molts amics felicitant-me i encara no m'ho crec”, compta amb emoció després del seu debut.

Jorge Cabello es va vincular amb el Levante UD en la temporada 2019/2020 per a formar part de la plantilla del Cadet A. Finalitzada esta campanya, va jugar en el Juvenil A del Patacona CF en Divisió d'Honor i en la temporada 2021/2022 va tornar a vestir la camiseta llevantinista en el Juvenil A i, posteriorment, en l'Atlético Levante UD. Curiosament, el defensa va poder viure esta estrena amb el primer equip amb un altre jugador amb el qual ja va compartir equip sent juvenil: Andrés García. “Compartir vestuari amb ell és un somni perquè ell ha arribat ací primer i sap com pense jo. Em va donar molt d'ànim i és molt bonic compartir eixe moment amb ell”, assegura Cabello.

El central llevantinista va entrar en la convocatòria que va facilitar el tècnic Felipe Miñambres per a disputar el partit davant el Real Racing Club. Una experiència que havia viscut amb anterioritat perquè ja havia format part de diverses citacions anteriors. No obstant això, el que Cabello no esperava és que esta vegada anava a ser diferent. Tot va canviar en la seua rutina quan el dissabte al matí va rebre la notícia que anava a ser titular: “M'ho van dir després del desdejuni i estava en shock. Quan van donar l'alineació els companys em van donar ànims, em van donar suport, van estar prop de mi sempre i això et dona més confiança a l'hora d'eixir al camp i damunt en un estadi així”.

Durant el partit, el jugador es va mostrar tranquil i confiat i és que Felipe Miñambres, tal com va reconéixer en la roda de premsa posterior al partit, li va demanar que “jugara com entrena. Era un partit difícil, però si debuta és perquè porta bastant temps fent bé les coses”.

Els seus familiars i amics també van convertir este partit en un moment especial. “Vaig cridar al meu pare res més comunicar-me la notícia. Es van alegrar moltíssim i el meu pare es va posar a plorar. Van quedar tots a la meua casa per a vore el partit, la meua família no s'ho creia. Van vore el calfament, ho van veure tot. Els meus amics també van quedar en una casa per a vore-ho”, compta Cabello amb un ampli somriure.

Després del seu debut, el jugador canari també ha tingut paraules d'agraïment per a tota la gent que li ha acompanyat en este procés dins de l'estructura del club: “Em vull recordar de la meua família que sempre ha estat ahí en els moments difícils, de la gran faena que fa tot el cos tècnic de les categories inferiors, de la residència que ha sigut una etapa molt bonica en la meua vida i de tot el món que treballa en el Levante que m'han acollit molt bé”.